Adatkezelési tájékoztató

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhetsz. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Mikor kell fánkot sütni? Milyen fánkot süssek?

Sütnifőzni Konyhafelszerelés
Mikor kell fánkot sütni?  Milyen fánkot süssek?

Mikor kell fánkot sütni?

 

Magyarországon a fánk készítés leggyakrabban  farsang környékén történik. Ez a legnépszerűbb böjt  előtti  édes sütemény.

Farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tart azaz január 6-tól március 2-ig 

2022-ben.

Amennyiben ragaszkodunk a hagyományokhoz akkor ebben az évben ez idő alatt készüljenek a fánkok.

Vízkereszt január 6-án van, ez egy fix dátum, míg hamvazószerda egy mozgó nap. Időpontja attól függ  mikor van húsvét vasárnap az adott évben. Ettől a naptól számolunk vissza 46 napot, így megkapjuk a nagyböjt időszakának kezdetét, a hamvazószerdát.

Természetesen az év bármelyik  napján készíthetünk finomabbnál finomabb fánkokat.

Fánksütéshez eszközöket a  Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruházban  vásárolhat országos kiszállítással kényelmesen online

http://www.sutnifozni.hu/

 

Milyen fánkot süssek?

Mindenkinek van kedvence  legyen az farsangi fánk, rózsafánk, csöröge fánk, túró fánk, churros, vagy  amerikai fánk

Amerikai fánk receptet hoztam, mint minden  receptemhez  amit leírok  megjegyzem én így készítem de lehet másként is.

Amerikai fánk  recept

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  •  8  dkg porcukor 
  •  7  g porélesztő
  •  2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8 dkg vaj
  • sütéshez olaj
  • tetejére cukormáz-szórócukor-opcionális

Elkészítés

  • Langyos tejben elkeverjük az élesztőt 5-7 percig pihentetjük
  • Keverőtálba szitáljuk  a lisztet, hozzákeverjük a cukrot, citromhéjat, elhabart tojást,valamint a az élesztős tejet
  • Jól összekeverjük a tésztakeverő kovászkeverővel
  •  Mikor már összeállt, hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, alaposan kidagasztjuk 
  • Konyharuhával letakarjuk,meleg helyen 1 órát kelesztjük
  • Nyújtólapon 1-1,5  cm vastagra nyújtjuk.
  • Fánk kiszúróval kiszaggatjuk, közepét kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk
  • További  30 percet pihentetjük
  • 160°C -os bő olajban kisütjük mindkét oldalát.
  • Tetejét gyümölcslében felolvasztott cukorba mártjuk, dekor cukorral megszórjuk
  • Süteményrácson hagyjuk megszáradni

Fánksütéshez eszközöket a  Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruházban  vásárolhat országos kiszállítással

Iratkozzon fel Hírlevelünkre, időben értesülhet az akciókról, kedvezményes vásárlási lehetőségekről

http://www.sutnifozni.hu/

Februári kuponnapok

Farsangi kuponkód: farsang22   10% kedvezményt biztosít minden termékre

Beváltható 2022.02.27-ig 12 000 Ft kosárérték felett

Tartalomhoz tartozó címkék: eszköz sütéshez fánk farsang